Без побудови в Україні громадянського суспільства, а, значить, без участі кожного у зміні системи, позитивні зрушення в країні неможливі

Засновник фонду «Лівобережна Київщина»
Павло Різаненко

07400, Україна, Київська обл.,
м. Бровари, вул. Гагаріна, 20,
а/с 362, e-mail:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
тел.: + 380 (4594) 3 60 83

Партнери

Великодимерська громада

За звання «Найспортивніше село Київщини»

У Великій Димерці  суботу , 25 серпня, пройшли змагання серед сільських та селищних команд «Найспортивніше село Киїщини». Організатором такого спортивного свято стало спортивне товариство «Колос» за підтримки Фонду Павла Різаненка «Лівобережна Київщина».

За право виступати на фінальному етапі  боротьби за звання «Найспортивніше село Київщини» на селищному стадіоні змагалися збірна господарів та команда села Щасливе  Бориспільського району. Програма складалася з наступних видів спорту: міні-футбол, волейбол (чоловіки та жінки), шахи, шашки та настільний теніс.

Дуже цікава розв’язка  була під час вияснення стосунків між футболістами Великої Димерки та Щасливого. «Щастя» останнім  посміхнулося буквально за півхвилини до фінального свистка,  гості зрівняли рахунок – 1:1. До цього практично увесь час ініціативою володіли димерці. Вони створили чимало  голевих моментів, але результативним став лише один удар. Проте, команді мінімальну перевагу втримати не вдалося. 

Долю матчу вирішило пробиття післяматчевих пенальті.  Отут вже на голову сильнішими виявилися футболісти Великої Димерки. Вони реалізували всі чотири спроби, гравці Щасливого не забили жодного голу. Гарну реакцію продемонстрував воротар господарів Микола Радченко.

Емоційно проходили волейбольні поєдинки. І якщо загальна перемога щасливських дівчат ні в кого не викликала сумніву, то по ходу першої партії у протистоянні чоловіків  віддати комусь перевагу було важко. Практично постійно попереду були димерці – на один, два, три очки. Але під кінець партії Щасливе додало, а господарі не змогли відповідно на це зреагувати – 26:24.

Здається, такий перебіг подій на майданчику наскільки негативно вплинув на команду Великої Димерки, що в другій партії вони перестали бути схожими самі на себе. Цим і скористалася команда Щасливого – 25:14 на її користь.

У загальному ж підсумку перемогу у цьому турнірі здобув колектив Великої Димерки, оскільки, крім міні-футболу, він переміг   «щасливців» ще й в  інших дисциплінах.. Тепер димерцям треба готуватися до серйозної боротьби у фіналі за звання «Найспортивніше  село Київщини»…

- Напевне ось в таких змаганнях, - сказав Павло Різаненко, який спостерігав за ходом цього турніру, -  в першу чергу спрацьовує олімпійський девіз – головне участь. Хоча, звісно, кожна команда хотіла перемогти і потрапити до фіналу. Сьогодні спортивне щастя було на боці димерців. Але найголовніше – тут панувала дуже добра спортивна атмосфера, скільки емоцій було, скільки посмішок. Як потужно, наприклад, дівчатка-волейболістки з Великої Димерки підтримували своїх земляків -  чоловічу команду, хоча перед цим самі програли суперницям зі Щасливого. Тільки вже заради ось таких  емоцій,  заради  прекрасного настрою варто підтримувати такі проекти. Що й робить наш Фонд з великим задоволенням, і буде робити й надалі.  Особливо в цих умовах, коли нинішня  влада   своєю байдужістю, бездіяльністю  довела масовий спорт, надто на селі, до вкрай занедбаного стану. Ми ж будемо все робити, аби  нашу молодь, дітей залучати до здорового способу життя.

 

Микола Березовий