Без побудови в Україні громадянського суспільства, а, значить, без участі кожного у зміні системи, позитивні зрушення в країні неможливі

Засновник фонду «Лівобережна Київщина»
Павло Різаненко

07400, Україна, Київська обл.,
м. Бровари, вул. Гагаріна, 20,
а/с 362, e-mail:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
тел.: + 380 (4594) 3 60 83

Партнери

Великодимерська громада

Проекти та діяльність Благодійної організації «Благодійний фонд розвитку громад «Лівобережна Київщина». Звіт за 2015 рік

   Благодійна організація «Благодійний фонд розвитку громад «Лівобережна Київщина» була заснована Павлом Різаненком у 2012 році. Основними напрямками статутної діяльності Фонду є підтримка ініціативи громад, освітніх і культурних проектів, дитячого та юнацького спорту.

У 2015 році на відповідні проекти Фонд направив 850 254,00 грн.

ТОП-10 ПРОЕКТІВ 2015 РОКУ

Битва за Англію

   З метою зацікавлення  учнів шкіл міста Бровари та Броварського району до вивчення іноземної мови та заради підтримки талановитих школярів «Лівобережна Київщина» вже вп’яте провела конкурс на знання англійської мови «Brovary Challenge». За умовами конкурсу у змаганні взяли участь учні старших класів середніх загальноосвітніх навчальних закладів міста Бровари та Броварського району (до речі, перші конкурси проводились виключно для школярів Броварів).

У 2015 році, як і кожного року, витрати на цей проект складалися з двох частин:

-          відправлення переможців конкурсу «Brovary Challenge»-2014 – Каріни Полковниченко, Тетяни Товстенко – на двотижневе навчання до міжнародної школи в Англії (Bell Bedgebury International School).

-          організація та проведення конкурсу «Brovary Challenge»-2015. Загалом на проект «Brovary Challenge» у 2015 році було витрачено 208 592,00 гривні.

 

Спорт формує культуру оптимізму

Ремонт спортзали у державному навчальному закладі «Березанський професійний аграрний ліцей» став одним з наймасштабніших проектів 2015-го. Приміщення до ремонту було у вкрай занедбаному стані.

Проведення ремонтних робіт відбувалося у кілька етапів: зняття старої штукатурки, ґрунтування та нанесення нового шару штукатурки на стіни та стелю, демонтаж залишків старої підлоги, настилання нової підлоги дерев’яною дошкою, заміна старих вікон на нові металопластикові, повна заміна електропроводки та приладів освітлення. Наостанок оновлений спортзал було пофарбовано кількома шарами якісної нешкідливої фарби.

Загальна вартість проекту – 141 919,00 гривень.

 

Чим складніша боротьба, тим значніша перемога

Вже четвертий рік поспіль «Лівобережна Київщина» співпрацює з Баришівською районною організацією ВФСТ "Колос". За підтримки Фонду, баришівчанин, учень Костопільського ліцею-інтернату фізичної культури й спорту, чемпіон України 2015 року з греко-римської боротьби Мирослав Солов'ян взяв участь у міжнародному командному турнірі з греко-римської боротьби серед юнаків «Day of Children» в Ірані поруч з іменитими командами з Грузії, Азербайджану, Іраку, Вірменії, Киргизії та України. Мирослав здобув чотири перемоги з п’яти у ваговій категорії спортсменів до 53 кг, що допомогло збірній України зайняти третє командне місце. До участі в змаганнях його готували тренери Д.Ф. Шевчук та С.М. Шинкарук.

Юнаки Баришівки мають змогу тренуватися, загартовувати свої тіло та характер у спорткомплексі, у залі боротьби, який також відремонтовано коштом Фонду у попередні роки.

У 2015 році на фінансування змагань дітей та підлітків з греко-римської боротьби, турнірів з міні-футболу та на спортивні ігри у селах Баришівського району було витрачено 133 036,00 гривен.


Розвагам – час

У 2014-му до Фонду звернувся громадський актив селища Велика Димерка з проханням облаштувати дитячий майданчик. Хіба відмовиш дітям? У тому ж році «Лівобережна Київщина» взялася до справи. Довелося спочатку розрівняти майданчик, завезти землю та обгородити територію на околиці села. Завершальний етап проводився вже у 2015 році. За рахунок Фонду було встановлено якісний дитячий спортивно-розважальний майданчик вартістю 77 500,00 гривен.


У культурному форматі

З ГО «Культурний формат» ми вже співпрацювали в рамках програми «Центр літературної освіти» у попередні роки та брали участь у фінансуванні Літературних шкіл. У 2015 році Фонд долучився до підтримки «VI літньої літературної школи» у селі Яблуниця, (Івано-Франківська область). Ідея проекту – навчити молодих митців основам успіху в літературі, надати знання і практичні навички з письменницької та сценарної майстерності, особливостей сучасного літературного процесу та книжкового ринку, створити середовище молодих літераторів для подальшої дієвої співпраці.

Вартість проекту– 32 000,00 гривень.

 

Активні та спортивні

Навесні 2015 року до Фонду звернулися молоді активісти села Лукаші з проханнями допомогти у відновленні підвального приміщення для створення спортивного клубу, де б змогли безкоштовно займатися спортом усі бажаючі жителі села.

«Лівобережна Київщина» надала кошти для придбання спортивного інвентарю на суму 31 664,00 гривні.

 

Міні-поле для великого футболу

У квітні 2015-го до Фонду надійшло звернення від мешканців села Семиполки з проханням допомогти в облаштуванні міні-футбольного поля на території Семиполківського НВК. Попередньо силами учнів школи, вчителів та міської влади було проведено розчищення території під майданчик.

У свою чергу «Лівобережна Київщина» надала кошти на покриття майданчика (ґрунт, пісок та 50 кг стадіонної трави), огорожу, на ворота, облаштування лавок для вболівальників.

Загальні витрати проекту – 31 000,00 гривень.

 

Мистецтво — вираження найглибших думок найпростішим способом

Педагоги та батьківський комітет Дитячої школи мистецтв Броварського району вже вдруге звернулися до «Лівобережної Київщини». У 2013 році за участі Фонду вдалося відремонтувати основний клас для занять. Через два роки капітального ремонту потребувало друге приміщення з тих, що відвели цьому закладу у прибудові до Броварської ЗОШ №1. Силами Фонду були придбані будівельні матеріали та проведено відповідні роботи.

Цього разу на матеріали та обладнання було витрачено 26 000,00 гривень.

 

 

Змагальний дух

У 2015 році Фонд продовжив співпрацю з ГО «МОБІ», але в новому форматі. «ЛК» допомогла у проведенні другого баскетбольного турніру серед аматорських жіночих команд «Brovary Basketball», який відбувся у місті Бровари. Також Бровари вперше проводили відбірковий турнір Української Стрітбольної Ліги – StreetSparta. Назва турніру походить від стадіону «Спартак» – центру баскетбольного життя у місті Бровари. Два роки тому ніхто не міг навіть припустити, що Бровари стануть господарями двох жіночих аматорських турнірів – Brovary Basketball (2В), стрітбольного USL_StreetSparta та ще кількох змагань. Це стало можливим також завдяки фінансовій допомозі Фонду розвитку громад «Лівобережна Київщина». У 2015 році на організацію турнірів було виділено 24 000,00 гривень.

 

Боксерам не відмовиш

У підсумках за 2015-й неможливо не згадати Духовно-просвітницький центр села Зазим'є. Після наданої допомоги ентузіастам спорту та керівництву села в облаштуванні боксерської зали у підвалі зазначеного центру в 2013-му році до «Лівобережної Київщини» звернулися з проханням відремонтувати службові приміщення, роздягальню тощо. Витрати склали 17 227,00 гривень.

Отже, на десять основних проектів 2015 року БО «Благодійний фонд розвитку громад «Лівобережна Київщина» витратив 722 938,00 гривень (85% від усіх витрат Фонду у 2015-му).