Рівні права і можливості для кожного, однакова відповідальність кожного перед законом

Засновник фонду «Лівобережна Київщина»
Павло Різаненко

07400, Україна, Київська обл.,
м. Бровари, вул. Гагаріна, 20,
а/с 362, e-mail:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
тел.: + 380 (4594) 3 60 83

Партнери

Великодимерська громада

На старт, увага, марш! - с. Красилівка

Дітей треба захищати реально. Можна годинами говорити про те, як сильно ми переймаємося здоров’ям та вихованням нашої наймолодшої частини населення, а можна це просто зробити без зайвих слів та нудних нотацій. Адже викликати посмішку на обличчі дитини це так просто. Зовсім не обов’язково відкуповуватися дорогими іграшками та останніми моделями телефонів. Кожна дитина хоче, в першу чергу, частинку вашого часу та уваги. Це з віком ми стаємо більш капризними та вимогливими, а дитині для щастя треба зовсім трішки.

Саме тому до дня захисту дітей в селі Красилівка вирішили провести спортивну спартакіаду. Зібралися на шкільному стадіоні. Логічно, адже саме тут найчастіше бігає дітвора. У вихідний день, всі залюбки прийшли до школи. Картина не типова, адже заманити малечу до школи не за примусом, досить складно.

Отже, першу частину виконали успішно. Дітей переконали, що сьогодні замість уроків тут будуть цікаві змагання, призи та дискотека в кінці і вони залюбки завітали на місце події. Були сьогодні і наймолодші, що не так давно навчилися швидко бігати і зрозуміли, що грати в "доганялки" з батьками це дуже весело, і підлітки, які сором’язливо ходили парочками та трималися за руки,  й дорослі і навіть пенсіонери, які, доречі, теж приймали участь у змаганнях.

Музика, настрій – це все було. Підвела лишень погода. Наче й сонячно, але досить прохолодно. Учасники змагань, розігріті власним азартом бігали без футболок. А от спостерігачам було не солодко. Трохи померзли.

Щоб нікого не заморозили, організатори розпочали проведення одразу чотирьох змагань одночасно:  у приміщенні проводився тур по настільному тенісу, на стадіоні відбувалися змагання з міні футболу, а поряд з ними, через сітку змагалися команди з пляжного волейболу. Пляж, до речі, завезли завчасно. От якби ще й море поряд було… Але, нажаль, море "транспортуванню" не піддалося, тому обмежилися піском.

Біля самої школи проводили, мабуть найкумедніші та наймиліші змагання для дітей до шести років. Сьогодні вони змагалися один з одним на тому, на чому встигли навчитись кататися, а саме триколісних велосипедах.  Малята, спочатку виглядали трохи розгубленими. Зібрати їх до купи, було проблемою, тому що вони мають звичку розбігатися в усі чотири сторони. То метелик пролетить, то ще щось зацікавить. Зібравши, врешті решт, всіх бешкетників в одному місці розпочали змагання. Сіли на велосипеди, і щойно пролунало «на старт», перша пара нетерплячих вже розпочала змагання. Ведучі ловлять дівчат, знову повертають їх на старт і пояснюють, що команда «на старт» означає, що треба підготуватися, а рушати треба після команди «марш».  Пробуємо ще раз, але азарт заважає нормально сконцентрувати увагу і малеча знову робить те саме. Ще раз ведучі відловлюють неуважних і пояснюють правила змагань. Нарешті всі все зрозуміли.

Далі у нас найкумедніше. В такому віці, малеча, ще не навчилася нормально їздити, і тому їх періодично заносило прямо на публіку або в стіни школи. При чому, неуважні водії, вперто прямували до фінішу, не зважаючи ніякої уваги на перешкоди. Але на щастя, ніхто не травмувався. Тільки деякі найемоційніші, гіркими сльозами реагували на поразку. Втішали призами.

До речі, реквізит у вигляді велосипедів дістався переможцям. Найспритнішими виявилися Чумак Юля, віком 5,5 років, та Андрієнко Борис такого ж віку.

По закінченні велосипедної естафети, дітей зайняли менш емоційним заняттям, а саме малюванням на асфальті не тему «Довкілля». Під довкіллям малеча вбачає школу, дім, квіточки та веселку. Малювали те, що найбільше люблять та найчастіше бачать.

Малюнок на асфальті

Більше фото...

Після конкурсу малюнку наймолодшими займалися спеціально підготовлені аніматори у яскравих костюмах. Співали, танцювали, ловили мильні бульки, розгадували загадки тат дарували усім навколишнім свій дзвінкий, такий щасливий сміх.

А в цей час вже були підбиті результати змагань з настільного тенісу, і тривали змагання з футболу та волейболу. Атмосфера стояла трохи напружена, адже до кінця фіналу залишилося лише кілька хвилин. Під гучні оплески був забитий останній гол, і вже трохи виснажені гравці перейшли до останнього, не менш цікавого командного конкурсу "перетягування канату", який до речі, пройшов найбільш азартно.

В конкурсі брали участь лише хлопці. Воно й не дивно, адже це суто чоловічий конкурс. Дівчатка розважали своїх  бійців запальними танцями на знак підтримки в перервах між змаганнями.

Бажаючих помірятися силами було дуже багато. Серед них був навіть депутат броварської міської ради Павло Різаненко, засновник фонду «Лівобережна Київщина» (який, власне, і був організатором свята). Воно й не дивно, адже Павло Олександрович родом із Красилівки. Ось і приїхав підтримати свою команду в такій нелегкій справі. Під впливом азарту гравці валили один одного на землю, але ніхто не скаржився. Змагання є змагання. Боротьба, хочу зазнати чи, була не з легких. Але що ж це за чоловіки, що руки не бруднять?

Ось і підійшла до кінця конкурсна частина. Призери визначені і можна вже переходити до поздоровлень. Переможці змагань по футболу, волейболу та тенісу нагородили кубками, а команди, що отримали перші місця за результатами усіх конкурсів отримали грошові нагороди.

На цьому свято не закінчилось, адже після змагань відбулася святкова дискотека з традиційним шашликом та пивом для дорослих.

Ось так гуляють наші красильчяни.

 

Юлія Гомоляко