Рівні права і можливості для кожного, однакова відповідальність кожного перед законом

Засновник фонду «Лівобережна Київщина»
Павло Різаненко

07400, Україна, Київська обл.,
м. Бровари, вул. Гагаріна, 20,
а/с 362, e-mail:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
тел.: + 380 (4594) 3 60 83

Партнери

Великодимерська громада

"Brovary Challenge": імена переможців відомі, але немає тих, хто програв…

Світлоголова дівчинка, здається, не розуміла, де вона і що з нею відбувається. Вона притискала  до грудей диплом і раз за разом змахувала сльози з очей. Це були сльози радості.

Юлія Морозова

- Такі емоції не можна спланувати. Це справжнє,  - зауважила член оргкомітету Аліна Дудар.

 А саме  так зрегувала 11-класниця Великодимерського навчально-виховного комплексу Надія Лазюта на рішення журі оголосити її однією з переможниць  конкурсу з англійської мови серед старшокласників "Brovary Challenge", який у Броварах та Броварському районі проводив Павло Різаненко та заснований ним Фонд «Лівобережна Київщина». Ще дві  дівчинки, котрі  показали  найкращі  результати, з Броварів – Юлія Морозова, яка представляла школу №5, та Вікторія Оникієнко з 2-ї школи. Саме ці троє вибороли головний приз  -  на два тижні дівчатка  поїдуть на навчання до Англії.

Вікторія Оникієнко

- Це не головна мета проведення конкурсу – відправити дітей до Англії. Як завжди підкреслює його засновник Павло Різаненко, ми це робимо для того, аби знаходити і підтримувати здібних, талановитих дітей, на їхньому прикладі заохочувати й інших до вивчення англійської мови. Адже знання мови сьогодні – це вже певною мірою стартовий майданчик для майбутніх успіхів, подолання вершин, - сказав Ігор Стародуб, голова правління Фонду розвитку громад «Лівобережна Київщина»

Отже, конкурс відбувся. Не дивлячись на незрозумілу позицію броварської влади, яка намагалася поставити
організаторам палки в колеса.  Броварський міський відділ освіти «вустами» начальника Аніщенка написав офіційну відповідь на запит Фонду «Лівобережна Київщина», де відмовив у наданні приміщення для проведення конкурсу. Мало того, в усному порядку керівникам шкіл заборонили робити будь-які рухи навіть щодо інформування учнів цих шкіл про проведення конкурсу. Отак влада ще раз продемонструвала, що партійні інтереси для неї важливіші, аніж інтереси дітей. 

Валерій Редько

- Маю великий досвід проведення конкурсів, бо вже років 15 очолюю журі Всеукраїнської олімпіади з англійської мови серед школярів, - сказав Валерій Редько, завідуючий лабораторією вивчання іноземних мов Інституту педагогіки Національної Академії Педагогічних Наук, кандидат педагогічних наук, який був головою журі і  "Brovary Challenge". – Але вперше  у моїй практиці проводиться ось такий конкурс, так би мовити, локального характеру.  Просто прекрасно, що меценати, організатори проводять його, що турбуються про дітей, думають про їхнє майбутнє і витрачають на це власні кошти. Тим паче, що цей конкурс проводиться  вже вчетверте.  І я з великою відповідальністю заявляю, що конкурс пройшов на високому організаційному рівні.

Учасники конкурсу, а їх було  більше 60-ти,  зібралися на визначену годину в одному з міських кафе. Організатори забезпечили дуже хороші умови для проведення цих інтелектуальних змагань школярів. Це відзначили як учасники, так і члени журі, присутні тут батьки дітей.

Заявилися до участі у цих інтелектуальних перегонах старшокласники з Броварів та Броварського району. Це були дві категорії конкурсанток, а третя – учні броварської школи №2. Такими були умови проведення "Brovary Challenge". У кожній з категорій визначався свій переможець.

А здобути перемогу конкурсі було непросто. Конкурсанти мали пройти два етапи. Спочатку – письмова робота, за результатами якої відбиралися десять кращих. Для них вже  наступним випробуванням стала співбесіда, де, як говорили члени журі, в одній темі було фактично шість тем. Діти мали не тільки вільно розповідати англійською мовою, але й продемонструвати свою загальну ерудицію. 

Надія Лазюта - Завдання конкурсу відповідали європейським стандартам, - прокоментував Валерій  Редько. – Але,  як дуже приємний факт,  хочу відзначити високий рівень тих, хто сьогодні брав участь у конкурсі. Ну а чоловік 5-6, в тім числі й переможці, продемонстрували просто прекрасні показники.

До речі, журі аж до підведення підсумків не знали прізвищ конкурсантів, кожен з них отримав свій буквенно-цифровий код. Таким чином забезпечувалася об’єктивність проведення конкурсу, виключався навіть мінімальний вплив ззовні на його результати.

 - Для мене було головним, щоб конкурс пройшов чесно, щоб об’єктивно перемогли найсильніші. Цей принцип був закладений з першого разу проведення конкурсу, і ми неухильно його дотримуємося,   - говорив на церемонії нагородження засновник конкурсу Павло Різаненко. – Досягли ми цього і зараз.  Так, журі визначило переможців. Але хочу  наголосити, що насправді сьогодні немає тих, хто програв. Зі спроб своїх сил, зі змагання, з участю і в ось таких конкурсах  починається шлях кожного до справжнього успіху.  Можливо для декого навіть участь  у такому конкурсі – то вже подолання певної вершини. І я хочу, щоб кожен з вас у своєму житті долав вершину за вершиною, щораз – вищу за попередню.  Будьте наполегливими у досягненні успіху,  і успіх неодмінно прийде до вас!